Verlangen

Een roman van Serge Simonart

Zijn hele leven lang verlangt Johan naar Helena. Tevergeefs. Zijn liefde blijft onbeantwoord. Vlinders in de buik worden motten.

Maar als het noodlot hen jaren later op dezelfde plek doet belanden, hoopt Johan op een tweede kans.

Het passionele verlangen woedt nu des te feller omdat ze beiden immobiel zijn na een onverwachte hersenbloeding. De geliefden zijn overgeleverd aan de grillen van het verplegend personeel, en verlangen is al wat rest, want alle andere opportuniteiten van de liefde liggen buiten hun bereik.

Synchroon met hun revalidatie woedt innerlijk die allesverzengende hunkering. En in hun hoofd en hart waaien herinneringen aan eerdere liefdes voorbij, gemiste kansen, wat had kunnen zijn… We lezen gedachten en gevoelens die in de realiteit vaak onuitgesproken blijven.

Miljoenen verhalen werden al geschreven over zowat alle aspecten van de liefde, behalve over dat waarmee alles begint en eindigt: verlangen. ‘Verlangen’ is een puur, sensueel en romantisch boek dat zich onttrekt aan de jachtigheid van ons op hol geslagen tijdvak.


Serge Simonart schreef eerder de romans ‘Een medaille van vlees en bloed’ en ‘Machiavella’. Voor Klara maakte hij een serie over Venetië en het Charles Dickens Diner. Hij schrijft voor bladen in binnen en buitenland, waaronder Humo.


Meer over dit boek